Nieuws omtrent het Corona virus

Noodopvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepen of vitale processen

Gedurende de periode van 16 maart t/m 6 april 2020 zijn alle kinderopvangcentra en scholen in Nederland gesloten. Deze maatregel is getroffen om het verspreiden van het coronavirus tegen te gaan. Tijdens deze periode zijn onze opvanglocaties alleen geopend voor kinderen van ouders die werkzaam zijn in cruciale beroepen of vitale processen. Het is belangrijk dat mensen die een cruciaal beroep hebben, kunnen blijven werken. Mensen die werkzaam zijn in een cruciale beroepsgroep zijn daarom meer dan welkom bij de kinderopvang.

Wil je weten of jouw beroep valt onder de cruciale beroepen of vitale processen? Dan verwijzen wij je graag naar de website van de Rijksoverheid.

Cruciaal beroep en klant bij Second Home Kinderopvang?

Als in een gezin één ouder een cruciaal beroep uitvoert, is het verzoek om zelf de kinderen op te vangen als dat kan. Als dat niet lukt, kan er een beroep worden gedaan op school en/of kinderopvang (dagopvang, BSO, gastouderopvang). Het is geen harde eis dat beide ouders een cruciaal beroep uitoefenen. Ben je al klant bij Second Home Kinderopvang en heb je een cruciaal beroep? Neem dan contact op met ons Hoofdkantoor om af te stemmen op welke dagen jouw kind(eren) naar de kinderdagverblijf- en/of BSO locatie zal komen. 

Geen klant bij Second Home Kinderopvang, wel noodopvang nodig?

In deze tijden willen we helpen waar mogelijk. Dus heb je kinderopvang nodig omdat jij en/of je partner een cruciaal beroep hebben, maar je bent geen klant bij Kindergarden en je kan je kinderen niet elders onderbrengen? Ook dan willen we je graag helpen. Wil je hier gebruik van maken? Laat ons dit weten via info@secondhomekinderopvang.nl. Geef hierbij aan in welke wijk je opvang zoekt en op welk telefoonnummer we je kunnen bereiken. Een collega van onze afdeling planning neemt dan telefonisch contact op om de mogelijkheden te bespreken. Tijdens kantoordagen kun je ons tussen 09.00 – 17.00 ook zelf even bellen op: 0367502950.

Heb je vragen? 

Heb je vragen over de noodopvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepen of vitale processen? Dan kun je terecht bij ons hoofdkantoor. Wij zijn bereikbaar via info@secondhomekinderopvang.nl of via 036-7502950. Wij staan je graag te woord.