Theater op de BSO

Spelen is een belangrijk onderdeel van het kinderleven. 

Tijdens schoolweken op dinsdag en donderdag bieden wij de kinderen van Theater-BSO dramalessen aan. Hoewel het Theater onderdeel van de locatie "Bora Bora" is, zijn kinderen van alle vestigingen van Second Home welkom op deze thema-BSO. Tussen 16:00 uur en 17:00 uur krijgen de kinderen lessen over alles wat met theater te maken heeft. Regisseren, schrijven, spelen, grimeren, maar ook het maken van poppen en decor komen aan bod. Na de dramales mogen de kinderen vrij spelen tot zij worden opgehaald. 

Samen met het team bezorgen wij de kinderen een gezellige en ontspannen middag. Onze theaterdocenten weten met veel passie de kinderen te boeien waarbij ze met veel talent hen op speelse wijze laat kennismaken met theater. Het gaat er vooral om dat de kinderen met een grote glimlach naar huis gaan!

De ruimte is zo ingericht dat er een gedeelte is met een groot professioneel podium, geluid, verlichting en beamer waar de voorstellingen gespeeld worden, en een gedeelte met kleding, knutselspullen, tafels en grime-materiaal. De kinderen mogen pakken wat ze nodig hebben en zorgen er zelf voor dat het lokaal opgeruimd achterblijft.

We werken op verschillende momenten met de groepen toe naar een fantastische voorstelling. Voor enkele van deze voorstellingen worden de peuters uitgenodigd als publiek, voor andere voorstellingen worden de ouders uitgenodigd. Zo hebben de kinderen publiek en de ouders hebben de mogelijkheid hun kind te zien stralen op het podium.