Plaatsingsprocedure

Bij Second Home Kinderopvang zijn alle kinderen welkom. Wilt u er zeker van zijn dat uw kind geplaatst wordt op de plek en het moment dat het u past, dan is het belangrijk tijdig in te schrijven.

Hieronder ziet u de stappen die u doorloopt als uw u kind bij ons wil inschrijven.

  • Rondleiding
  • Inschrijven via de website
  • Contract tekenen
  • Intakegesprek met de pedagogisch medewerker
  • Intakegesprek met de financieel manager
  • Wenmoment
  • Starten bij Second Home Kinderopvang

 

Rondleiding

De rondleiding wordt gegeven door de directrice van Second Home Kinderopvang Mariam Talhaoui. Tijdens de rondleiding maakt u kennis met de oprichtster van Second Home Kinderopvang (Mariam Talhaoui) en zal Mariam u alles vertellen over Second Home Kinderopvang.

De rondleiding kunt u via verschillende manieren aanvragen:

 

Inschrijven via de website

Als u uw kind(eren) bij ons wilt schrijven, kan dit via de website.

Inschrijven is mogelijk maximaal een jaar voor de gewenste plaatsingsdatum, mits de gewenste opvangtijden bekend zijn. Het inschrijven van een nog niet geboren kind(eren) kan alleen als de uitgerekende geboortedatum bekend is. Op het inschrijfformulier kunnen ouder(s)/verzorger(s) een voorkeur voor de gewenste dagen/dagdelen opgeven.

Contract tekenen

Als wij de inschrijving binnen hebben, zullen wij die zo snel mogelijk verwerken. U krijgt van ons een digitale overeenkomst met machtiging formulier voor automatische incasso. Zodra u de overeenkomst heeft getekend ben u gegarandeerd van een plek bij Second Home Kinderopvang.

Intakegesprek met de pedagogisch medewerker

Een maand voor de startdatum nemen onze pedagogisch medewerkers contact met u op voor een afspraak. Tijdens de intakeafspraak maakt u kennis met de pedagogisch medewerker. Tijdens een intakegesprek wordt er gepraat over u kind(eren) en alle behoeftes/gewoontes. Wij vertellen u het dagritme van de groep en de wendagen worden afgesproken.

Intakegesprek met de financieel manager

Na uw intakegesprek met de pedagogisch medewerker, volgt er een intakegesprek met Duygu. Duygu zal het contract en de algemene voorwaarden met u bespreken daarnaast kan Duygu u helpen met het aanvragen van u kinderopvang toeslag.

Wenmoment

Het is voor kindjes altijd even wennen aan het drukke bestaan op een kinderdagverblijf. Vanuit de rustige huiselijke sfeer belanden ze ineens op een groep met andere kindjes en pedagogische medewerkers die ze nog niet kennen. We zorgen er natuurlijk voor dat de rust zoveel mogelijk gewaarborgd blijft, maar er zijn toch veel kindjes aanwezig wat een behoorlijke indruk kan maken op een nieuw kindje. Ook een nieuwe ruimte, nieuwe geuren en natuurlijk de pedagogisch medewerkers zijn factoren waaraan het kindje moet wennen.

Om die reden hebben wij de wenperiode ingesteld, volgens de richtlijnen wordt de wenperiode verdeeld over minimaal drie momenten. De eerste keer komt het kindje ongeveer 2 uur, de tweede keer 4 uur en de derde keer 6 uur of langer.

Er wordt altijd per kind gekeken naar de wenperiode en wordt deze samen met de ouders ingericht. Het hangt ook per kind af hoe snel of langzaam de wenperiode gaat. Er kan natuurlijk altijd worden afgeweken van bovenstaande tijden.

Starten bij Second Home kinderopvang

Na deze stappen kunnen uw kind(eren) starten bij Second Home Kinderopvang.

Als u kind start bij ons krijgt u kind een leuk presentje.

 

Wij wensen uw kind(eren) een fijne tijd bij Second Home Kinderopvang.