Warme maaltijden


Second Home Kinderopvang vindt het belangrijk dat kinderen de gelegenheid krijgen om kennis te maken met allerlei smaken.  Daarom bieden wij naast andere eten/ drinken momenten dagelijks een verse warme maaltijd, speciaal afgestemd op de wensen en behoeften van kinderen. Voor kinderen met een dieet, allergie of geloofsovertuiging hebben we aangepaste warme lunch of diner.

Onze kinderdagverblijf kinderen bieden wij ook een warme maaltijd aan. Hiermee willen we de smaakontwikkeling van de kinderen stimuleren en bijdragen aan een gezond eetpatroon. Wij eten tussen 17:00 en 17:30 uur. Wel zo makkelijk, na een lange dag. U houdt tijd over om samen andere leuke dingen te doen. Eet u liever thuis nog een keer samen warm? Volgens de diëtisten van Voedingscentrum, twee warme maaltijden per dag hoeft geen probleem te zijn. Sterker nog door twee keer warm te eten kunnen kinderen beter aan de voedingsstoffen komen die ze nodig hebben. Daarbij is het eten van voldoende groente heel belangrijk. Bovendien blijft er door warm te eten minder ruimte over voor snoep, koek en andere tussendoortjes. Ook voor kinderen met een dieet, allergie of geloofsovertuiging hebben we aangepaste warme lunch of diner, deze dient u aan onze pedagogisch medewerkers door te geven.

Overige maaltijden
Second Home Kinderopvang besteedt veel aandacht aan voeding en gebruikt uitsluitend A-merken en verse, waar mogelijk duurzame en/of biologische, producten. Alle voeding is afgestemd op de leeftijd van de kinderen. De kinderen eten vers fruit, crackers e.d. als tussendoortje. Voor baby’s wordt het voedingsprogramma van thuis overgenomen. Second Home Kinderopvang heeft alle gangbare merken in huis en de ouders bepalen welke voeding wij hun kind geven. Als de baby’s borstvoeding krijgen, kunnen de moeders afgekolfde melk achterlaten of langs komen om borstvoeding te geven.  Als een kind 12 maanden is kan de ouder kiezen om over te stappen op echte melk of door te gaan met opvolgmelk of water. De oudere kinderen drinken standaard halfvolle melk, water of diksap naast de tussendoortjes.