Aard van de opvang


Op onze KDV zijn kinderen tussen 4 weken tot 4 jaar oud van harte welkom.

Hele dagopvang:
Bij de hele dagopvang is uw kind van maandag tot en met vrijdag welkom bij Second Home Kinderopvang van 07.00 tot 19.00 uur.*

Halve dagopvang:
Naast hele dagopvang biedt Second Home Kinderopvang ook halve dagopvang. Hierbij brengt u uw kind alleen in de ochtend van 07.00 tot 13.00* uur of alleen 's middags van 13.00 tot 19.00 uur*. Een uitkomst voor als u bijvoorbeeld halve dagen werkt. U kunt de hele en halve dagopvang ook combineren. Deze opvangvorm bieden wij in elk locatie.

Flexibele opvang:
Flexibele opvang is opvang op wisselende dagen, dagdelen en uren voor kinderen van 0 jaar tot het einde van de basisschoolleeftijd gedurende 52 weken per jaar. De minimale afname per maand bedraagt in de kinderopvang 22 uur

*Wij zijn 12 uur p.d. open, waarvan wij 11 uur in rekening brengen, u krijgt 1 uur gratis opvang. Bij halve dagopvang kunt u 6 uren afnemen waarvan 5,5 uren in rekening wordt gebracht.

Op onze BSO zijn kinderen tussen 4 t/m 12 jaar oud van harte welkom.

Wij bieden opvang in 2 pakketten aan:

  • Standaardpakket. 52 weken pakket: Opvang tijdens 40 schoolweken en 12 vakantieweken. Gegarandeerde opvang (inclusief 12 schoolvakantieweken) op contractdagen gedurende het hele jaar inclusief incidentele schoolvrije dagen.

  • Flexibel pakket. 0 uren pakket: Bij Second Home Kinderopvang bieden wij naast reguliere opvang ook flexibele opvang aan ouders die onregelmatige tijden werken. Tegenwoordig zijn er veel ouders met wisselende werktijden waarvoor een flexibele kinderopvang noodzakelijk is. Deze uren moeten twee weken van te voren doorgegeven worden aan de hoofdleidster van de desbetreffende locatie.

  • 24 uurs opvang: Second Home Kinderopvang bied naast een reguliere kinderopvang ook 24 uurs opvang aan. Dit is een ideale oplossing voor ouders die onregelmatige werktijden hebben verspreid over de dag, avond en/of nacht. Voor kinderen die de avond of nacht bij Second Home Kinderopvang doorbrengen, is het van belang extra aandacht en rust te besteden. We vinden het belangrijk dat kinderen zich ook 's nachts helemaal thuis voelen. Daarom is bijvoorbeeld de groepsruimte huiselijk ingericht met een comfortabele zithoek en eettafel.

  • Wijzigen en beëindigen van het contract: wijzigingen in het contract dienen schriftelijk doorgegeven te worden aan de afdeling Planning en Plaatsing, Curaçaostraat 4, 1339 KL Almere of per mail: info@secondhomekinderopvang.nl
De opzegtermijn bedraagt 1 maand en kan per 15e  of de laatste dag van de maand ingaan. De datum van ontvangst van de opzegging door Second Home Kinderopvang is bepalend voor het ingaan van deze termijn. Voor gedeeltelijke opzegging geldt dezelfde procedure.