Zwemlessen

Haal je zwemdiploma bij Second Home Kinderopvang! Leuk voor kinderen en gemakkelijk voor ouders. Second Home Kinderopvang betaalt de kosten van de zwemlessen. Leren zwemmen is in ons waterrijke land heel belangrijk. Wij wonen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op in een van de vele zwembaden of recreatieplassen. Daarom vinden wij het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. Bij Second Home Kinderopvang kan uw kind wekelijks zwemles volgen, zonder dat u er verder omkijken naar heeft. U hoeft alleen maar zwemkleding en een handdoek aan uw kind mee te geven. Een uitkomst voor iedere ouder en bijzonder leuk voor ieder kind!

Kinderen krijgen zwemles tot en met het afzwemmen. Ze halen dus bij de zwem BSO (ZBSO) van Second Home Kinderopvang hun zwemdiploma. Dat gaat natuurlijk stap voor stap. Al snel raken ze vertrouwd met het water en leren ze de belangrijke zwem (veiligheid) technieken. Professionele zweminstructeurs van zwemschool Optisport De Vrijbuiter in Almere leren de kinderen zwemmen.

Voordelen zwemmen tijdens de Buitenschoolse Opvang:

  • Second Home Kinderopvang betaalt de kosten voor de zwemlessen
  • Lessen worden professioneel verzorgd door zwemschool Optisport De Vrijbuiter in Almere.
  • Altijd een vast gediplomeerd pedagogisch medewerkster van Second Home Kinderopvang aanwezig tijdens de zwemles.
  • U houdt op deze manier extra vrije tijd over met uw kind.
  • Kinderen zwemmen samen met vrienden/vriendinnen van Second Home Kinderopvang.
  • Kinderen halen een nationaal zwemdiploma.
  • Second Home Kinderopvang regelt het vervoer en begeleiding naar het zwembad toe.


Wie mogen er naar de ZBSO van Second Home Kinderopvang? Alle kinderen vanaf 5 jaar die op de BSO van Second Home Kinderopvang zitten, kunnen hun zwemdiploma bij Second Home Kinderopvang halen.

Wanneer zijn de zwemlessen? Op vrijdagmiddag bieden we kinderen de mogelijkheid om zwemlessen te volgen. Ze zwemmen zoveel mogelijk in vaste groepen. In de schoolvakanties gaan de zwemlessen niet door.

Hoe gaan de kinderen naar het zwembad? Second Home Kinderopvang verzorgt het vervoer naar het zwembad. Bij het zwembad zorgen wij ook voor begeleiding van de kinderen bij het aan- en uitkleden. Professionele zweminstructeurs verzorgen de zwemlessen. Na de zwemlessen zorgen wij er uiteraard voor dat de kinderen weer op de kinderopvang komen. De zwemlessen duren 50 minuten.

Kijkdagen?

Regelmatig is er een kijkdag voor ouders. De kijkdagen worden middels een uitnodiging aan de ouders kenbaar gemaakt.

Wat kost de ZBSO van Second Home Kinderopvang ? Second Home Kinderopvang betaald alle kosten voor de zwemlessen. U betaalt alleen de kosten voor het afzwemmen. (kosten hiervan zijn nog niet bekend)

Om in aanmerking te komen voor de gratis zwemlessen moet uw kind minimaal 3 dagen ingeschreven staan.