Kidz Dance


Dansen geeft kinderen meer zelfvertrouwen 
Second Home Kinderopvang vindt het belangrijk dat kinderen kennis maken verschillende Werelddansen. Daarom bieden wij de kinderen iedere dinsdag van 16:00 tot 17:00 danslessen. Hiervoor werken wij samen met PUNCH KIDZ CLUB!

Second Home Kinderopvang betaald alle kosten voor de danslessen. Brengt talenten tot bloei en geeft kinderen een gevoel van trots en eigenwaarde mee. Ieder project sluit af met een spetterende presentatie voor ouders.  Surf voor meer informatie naar: punchclub.nl/kidz/

Onze SPORT-BSO stimuleert kinderen te bewegen op de manieren waarop de kinderen zich het meest prettigst bij voelen. Hier worden de kinderen vrolijk van en dan hebben wij twee doelen bereikt, n.l. er wordt veel gelachen en de kinderen leren samen te dansen.

Spelenderwijs maken de kinderen kennis met dans- en bewegingstechnieken. Dansen bij onze SPORT-BSO is zowel interessant voor kinderen die al ervaringen hebben met dansen als kinderen die nog helemaal geen gevoel voor ritme hebben.
Wat vinden wij belangrijk bij dansen
• Veiligheid van de kinderen, zowel fysiek als emotionele veiligheid • Ondersteuning van het kind in zijn motorische ontwikkeling

“Bewegen en sporten is niet alleen gezond, het zorgt ook voor meer zelfvertrouwen. Daarbij is het ook nog eens erg leuk om te doen. En datzelfde geldt voor dansen”.

Door te dansen leren kinderen creatief denken en vrij bewegen. Dans sluit aan bij de bewegingsdrang van kinderen en kan bijdragen aan een beter pedagogisch klimaat. Reden genoeg om in het buitenschoolse te dansen.

Over waarom kinderen graag dansen en wat ze ervan leren
Kinderen hebben een natuurlijke bewegingsdrang. Ze hebben de behoefte om te experimenteren en een grote verbeeldingskracht. Dans sluit daarbij aan. Dans is tegelijkertijd een leerproces en een creatief proces. Door te dansen, leren kinderen de expressieve mogelijkheden van hun lichaam kennen, vergroten en toepassen. Dans spreekt kinderen aan op hun fantasie en creativiteit; het daagt ze uit om steeds nieuwe oplossingen te vinden.

Bij dansexpressie komen kinderen volledig tot hun recht, soms onverwacht. Sommige kinderen bloeien op als ze dansen, ze krijgen meer zelfvertrouwen. Kinderen voelen zich losser en vrijer en ieder kind kan op zijn of haar eigen manier leren dansen. Het dansproces is dan ook belangrijk voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Dansen doet een beroep op je persoonlijkheid: je leert om jezelf open op te stellen en om iets van jezelf te laten zien.